<h2>Φυστίκια</h2><p>Η εταιρίας μας με 33ετή πείρα αναλαμβάνει την επεξεργασία και την αποφλοίωση του φυστικιού και σας προσφέρει φυστίκια άριστης ποιότητα...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.koniknuts.com/more2.php?l=el&id=3449' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Αμύγδαλα</h2><p>Τα αμύγδαλα είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς που μπορεί σαν τροφή είναι υψηλή σε θερμιδική αξία ωστόσο όμως αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης Ε...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.koniknuts.com/more2.php?l=el&id=3453' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Καρύδια</h2><p>Τα καρύδια αποτελούν καρπός της καρυδιάς και είναι μία τροφή που όλος ο κόσμος αρέσκεται να καταναλώνει...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.koniknuts.com/more2.php?l=el&id=3454' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Μακαντάμια</h2><p>Τα μακαντάμια, εκτός από την βουτυρώδη και τραγανή γεύση τους έχουν αγαπηθεί και γιατί αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεΐνης...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.koniknuts.com/more2.php?l=el&id=3451' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Κουκουνάρια</h2><p>Ο κουκουναρόσπορος είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, που είναι ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.koniknuts.com/more2.php?l=el&id=3452' >Περισσότερα...</a></div> Slideshow image
Previous Next
Σταφίδες


 

Σταφίδες
Χονδρικό Εμπόριο Ξηρών Καρπών Μαγνησία

 

Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, τη μαύρη και την άσπρη. Η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Τρώγεται σκέτη ως γλυκό και προστίθεται συνήθως σε κέικ και διάφορα γλυκά. Η κύρια διεργασία παραγωγής έχει να κάνει με την ξήρανση του καρπού, κυρίως της μαύρης σταφίδας, στον ήλιο για μερικές ημέρες (περίπου 10).

Η πιο γνωστή ποικιλία μαύρης σταφίδας είναι η κορινθιακή, η οποία παράγεται κατά 80% στην Ελλάδα..

Οι παραγωγοί συλλέγουν τον καρπό της μαύρης σταφίδας συνήθως τον μήνα Αύγουστο, τον αποξηραίνουν σε ειδικά διαμορφωμένους υπαίθριους χώρους που ονομάζονται αλώνια. Έπειτα από οκτώ ημέρες (εξαρτάται και από τον καιρό) την γυρίζουν για να αποξηρανθεί και από την άλλη όψη και έπειτα από 2-3 ημέρες (πάλι εξαρτάται από τον καιρό) τον "λαγανίζουν" βγάζοντας τη ρώγα από το κοτσάνι και στη συνέχεια την μαζεύουν και την πηγαίνουν για επεξεργασία. Η επεξεργασία αυτή είναι γνωστή ως "μακινάρισμα". Εκεί απορρίπτονται τα περιττά σώματα και τα "τσίγγανα" που ενδεχομένως έχει και ξεχωρίζουν την χοντρή από την ψιλή ρώγα. Έπειτα την πουλούν στους σταφιδέμπορους και στις ενώσεις συνεταιρισμών και αυτοί αναλαμβάνουν την περαιτέρω επεξεργασία, την συσκευασία της και την διάθεσή της στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά.

Στην Κρήτη η σταφίδα και ο μούστος αποτελούν, μαζί με το μέλι, τις πιο σημαντικές παραδοσιακές γλυκαντικές ύλες.

 
Δυνατότητα αποστολής σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό! 

 
 

4ο χιλιόμετρο Αλμυρού – Κροκίου | Αλμυρός, Μαγνησίας
Τηλ. 2422023457(Εργοστάσιο),2422024698(Οικία)
Κιν. 6942779265, 6986277460